Alarmsystemen zijn er in verschillende soorten, maar de meeste experts raden aan om te investeren in een merknaam die een reputatie heeft opgebouwd op het gebied van kwaliteit en service. Een van de beste plaatsen om te beginnen met het onderzoeken van verschillende soorten alarmen is het vergelijken en contrasteren van de functies die door elk bedrijf worden aangeboden. Wanneer u alarmsystemen vergelijkt, moet u rekening houden met welke functies u nodig hebt, hoe eenvoudig de opstelling is en welke soorten garanties worden aangeboden. Door een beetje onderzoek vooraf te doen, kunt u ervoor zorgen dat u het juiste alarmsysteem vindt voor uw gezin en uw budget.

Alarmsystemen zijn er in verschillende maten, stijlen en opties. Sommige alarmsystemen zijn hard-wired, terwijl andere draadloos zijn. Hard-wired systemen bieden meer veiligheid, maar ze zijn complexer te installeren en vereisen een professionele installatie. Draadloze alarmsystemen bieden zowel draadloze als hard-wired opties, en de meeste bieden een korte termijn residentiële garantie op hen, evenals een lange termijn residentiële garantie voor hun stroombron.

De meeste moderne alarmsystemen bieden de optie van een bekabeld of draadloos beveiligingssysteem. Een bekabeld systeem verbindt uw huis met een centraal controlestation door middel van bedrading, terwijl een draadloos beveiligingssysteem gebruik maakt van radiogolven om te communiceren met een primaire eenheid. Hoewel het gebruik van een bekabeld systeem voordelen biedt, zijn er ook veel voordelen aan het gebruik van een draadloos beveiligingssysteem. Draadloze beveiligingssystemen maken een flexibele plaatsing mogelijk en hoeven niet aan een woning gebonden te zijn.

Bij het kiezen van een huisbeveiligingsaanbieder moet u altijd vragen stellen en informatie aanvragen voordat u op de stippellijn tekent. Begin met het vragen aan het alarmbedrijf over hun technici en draadloze apparatuur ter plaatse. Bij het interviewen van potentiële bedrijven is het belangrijk om een idee te krijgen van hun klantenservice-ervaring, evenals hoe lang ze al in het bedrijfsleven. U moet ook rekening houden met de installatiekosten en de maandelijkse kosten voor het gebruik van hun apparatuur. Tot slot moet u altijd informeren naar de garantieprocedures en de dekkingsniveaus. Als de installateur u laat hangen als het gaat om ondersteuning en klantenservice, dan wilt u misschien iemand anders vinden om aan uw huisbeveiliging te werken.

Bij het selecteren van een draadloos huisbeveiligingssysteem is het belangrijk om IP-camera’s te overwegen als onderdeel van de installatie. Sommige bedrijven bieden een compleet pakket aan dat de installatie van het alarmsysteem, sensoren, videomonitoren en IP-camera’s omvat. Andere bedrijven zullen deze items bundelen, waarbij meestal een harde schijf met gegevensopslag wordt geleverd om met een druk op de knop op afstand te kunnen bekijken. De meeste bewakingssystemen worden standaard geleverd met een verscheidenheid aan accessoires zoals montageschroeven, bewegingsmelders, afstandsbedieningen en nog veel meer.

Voor extra bescherming kiezen veel huiseigenaren ervoor om slimme bewegingsmelders te installeren. Dit zijn meestal IP-camera’s die zijn ontworpen om lichaamswarmte of andere bewegingen te detecteren om het alarm te activeren. Alarmsystemen die gebruik maken van slimme bewegingsmelders kunnen vaak worden aangestuurd door computertoepassingen. Deze systemen zijn snel populair geworden onder degenen die willen het gemak van home security systemen, maar die niet willen dat de installatie die nodig is door bekabelde opties.

Veel home security systemen bevatten een ingebouwde DVR (digitale videorecorder) die toegankelijk is via het internet. De DVR stelt een huiseigenaar in staat om opgenomen videobeelden op afstand te bekijken vanaf vrijwel elke locatie. Sommige systemen stellen de gebruiker in staat om een opgenomen clip te “pauzeren”, de video feed “terug te spoelen” en de tape weer “terug te spoelen”. Sommige bewakingscamera’s bevatten ook een wachtwoordsysteem, zodat een huiseigenaar parameters kan instellen voor wanneer de camera beelden opneemt. Hierdoor kan een huiseigenaar toegang krijgen tot een opgenomen deel van het beeldmateriaal zonder de code te kennen.

Het installeren van een huisbewakingssysteem is een belangrijke beslissing. Huiseigenaren dienen te overleggen met een deskundige om er zeker van te zijn dat hun specifieke behoeften door hun nieuwe systeem worden vervuld. Er zijn vele opties beschikbaar voor een huiseigenaar die een huisbeveiligingssysteem wil installeren. Ze kunnen kiezen uit bekabelde opties, draadloze opties, of zowel bekabelde als draadloze huisbeveiliging opties. Ongeacht welke beveiligingsoptie een huiseigenaar kiest, zullen zij hun huis en de mensen erin beschermen.

Als je een alarmsysteem wenst, kies je best voor kwaliteit. Daarom kies je beter voor alarmsystemen die Europees ‘grade 2’ gekeurd zijn. Deze inbraakalarmen zijn zeer uitvoerig getest. Ze voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. Alarmsystemen leverancier

Het grote nadeel van niet gekeurde alarmsystemen is dat ze vaak vals alarm geven. In het begin ga je je zorgen maken voor niets. Na verloop van tijd ga je niet meer alert reageren op een alarm. Er treedt gewenning op en je denk dat het wel weer een vals alarm is.